Nieuw museum voor de Mudéjar kunst!

Entree paleis Marqueses de la Algaba
In Sevilla kent de Barokke kunst- en architectuur een centrale plek. Maar, de stad heeft een lange geschiedenis en daarom is er nu een heel museum geweidt aan de overblijfselen van de minder bekende Mudéjar-kunststijl.

Deze kunststijl is te omschrijven als het samengaan van de islam-traditie en christelijke traditie. De belangrijkste kenmerken zijn het gebruik van bakstenen en de hoefijzervormige bogen. Ook blinde bogen, het gebruik van keramiek en houten plafonds zijn typisch voor de Mudéjar-kunststijl.

Op11 januari 2013 gingen de deuren open van het museum dat zich in één van de meest representatieve paleizen voor de Mudéjar architectuur bevindt, het Palacio de los Marqueses de la Algaba.

Het entree van het paleis heeft een Mudéjar toren uit de 15e eeuw die werd aangepast in de Renaissance-stijl in de 16e eeuw.

Wel meer dan 100 archeologische vondsten in het bezit van de gemeente vinden nu hun plek in het gerenoveerde paleis. Bovendien is er een conferentie zaal en zullen er concerten worden georganiseerd op de binnenplaats. En hier blijft het niet bij want de bedoeling is om wandelingen aan te bieden langs vier Mudéjar kerken in de omgeving van het paleis in de wijk La Macarena. Sevilla is goed bezig!!

Adres:
Centro de interpretación del Mudéjar
Palacio de los Marqueses de la Algaba
Plaza de Calderón de la Barca/ mercado de la calle Feria.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten