Nieuws uit de kathedraal

Katedraal en Giralda
Gratis rondleidingen aan het hoofdaltaarstuk!

Vanaf half april 2013 zullen er gratis bezoeken aan het altaarstuk van de kathedraal worden georganiseerd.

Momenteel worden zowel het hoofdretabel alsmede de  lessenaar (van het koor) gerestaureerd. De lessenaar uit de 16e eeuw werd ontworpen door Hernan Ruiz II, de man die ook 'El Giraldillo' leverde voor bovenop de Giralda minaret.

Maar oké, dat terzijde want thet hoofdproject '27 taferelen van het retabel' zal de bezoekers toegang geven tot de bezichtiging van de restauratiewerken 'in' het beroemde altaarstuk. In totaal worden er zo´n 1,6 miljoen euro´s in de restauratie geïnvesteerd.

Het retabel van Sevilla is een gigantisch kunstwerk dat wel wordt beschouwd als het grootste Christelijke altaarstuk. Het werd ontworpen door Pedro Dancart (1482 Flaams) en was klaar in 1564. Het is nu 20 meter hoog en 18 meter breed en kent 28 levens van Jezus en de Maagd Maria. In 1550 worden er nog eens 2 vakken bijgeplaatst aan beide kanten.

De bedoeling is om vanaf half april dagelijks, van maandag tot en met vrijdag, 3 groepen van 15 personen een rondleiding te bieden. Deze zal 1,5 uur duren en kan tegen die tijd gereserveerd worden op de website van de kathedraal.

Voor informatie over de kathedraal van Sevilla surf je naar deze link van: Sevilla-Nu.nl
Bron: Elcorreoweb.es

Goed initiatief lijkt me, houden we in de gaten :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten