Feria tips

Feria entree 2013 geïnspireerd op de Plaza de España
Een paar aanbevelingen om op en top te genieten van de feria van Sevilla (of een andere feria in Andalusië).

De feria is dag en nacht dus je kunt kiezen hoe laat je gaat. Kies je voor overdag, ga dan rond half twee en geniet van de paarden, de zon en het kleurrijke straatbeeld. Wil je ´s avonds gaan, kom dan rond zeven uur, deze tijd is erg handig als je nog moe bent van de eerste dag, je kunt dan namelijk even siesta slapen alvorens je weer aan het feesten begint.

flaneren over het feria terrein
Even in het kort
Vanaf twee uur begint de feria vol te stromen, mocht je geen privé caseta* hebben, zoek dan een openbare caseta, je vind deze op een overzichtje bij het toerisme kantoor. Bovendien is er ook een goede applicatie voor op je mobiele telefoon. Deze heet 'feria de abril' en je vind er alle casetas en gelegenheden op.

Na het middag eten, rond zes uur is het voor sommige Sevillianen tijd om naar La Maestranza te gaan, de stierenarena. Na het vertier lopen ze over de Triana brug weer naar de Feria.


Om een uurtje of tien ´s avonds is het tijd voor een tapa en zijn alle caseta´s zo goed als vol, ook is het dan na een warme zonnige dag heerlijk koel. Lekker om nog wat rond te flaneren :) Na elven wordt er volop gefeest, je zult verbaasd staan hoe druk het er dan is en hoe uitbundig er dan geleeft wordt.

Populair is om na het feesten, rond twee uur in de ochtend typische zoetigheid te eten, de zogenaamde 'churros' of 'buñuelos'. Er zijn verschillende kramen die dit aanbieden, maar let wel op, het is niet goedkoop. De eigenaars van deze kramen, meestal zigeuners, proberen uiteraard een 'slaatje te slaan' uit de feria.

Bovendien is het handig om te weten dat over het algemeen het eten en drinken op de feria twee keer duurder is dan in een restaurant of bar buiten het terrein. Maar goed, dat heb je er wel voor over, toch?

Veel plezier op de feria, welke dat dan ook maar mag zijn!

*Caseta: opgebouwd en versierd huisje waarin wordt gefeest. Het hele feria terrein staat vol met 'casetas'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten