Recept: Spaanse tortilla

Vandaag een typisch Spaans recept. Een gerecht dat op elke picknick te vinden is, de tortilla de patatas, een soort aardappel taart. Ook wordt het veel gemaakt op scholen want het vult goed en de kinderen vinden het lekker.

Benodigdheden:
4 grote aardappelen
1 ui (hoeft niet)
3 eieren
zout naar smaak
kopje olijfolie (genoeg om de aardappelen in te frituren)
bakolie (zonnebloem of anders)
kleine koekepan

Snipper de ui en snijd de aardappelen in blokjes

Als de olijfolie heet is doe je de ui en de aardappelen in de pan en wacht je tot ze gaar zijn.

Ondertussen klop je de eieren in een kom en doet het zout erbij. Daarna voeg je de gefrituurde ui en aardappelen hieraan toe en mixt het door elkaar.

Alles weer in de pan, maar nu met een klein beetje bakolie.

Als het de ei behoorlijk gestolt is dan draai je de koekenpan ondersteboven op een bord en draai je de tortilla om zodat het ook aan de andere kant gebakken wordt.

En dit is dan het eind resultaat: een echte Spaanse tortilla.
Serveer tip: als een taart gesneden of in blokjes.
Voor nog meer Spaanse en Sevilliaanse recepten surf je naar:
Sevilla-nu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten