Expositie noordelijke landschappen in Bellas Artes


Van 14 maart tot en met 2 juni kun je in het Museum voor de Schone Kunsten, Bellas Artes in Sevilla genieten van de expositie: 'Rubens, Brueghel, Lorena, el paisaje nórdico en el Prado'.
 
Het is een belangrijke tentoonstelling en niet alleen door de kwaliteit van de werken en auteurs maar ook vanwege de verschillende typologieën noordelijke landschappen die worden vertoond.
 
In totaal worden er 36 werken tentoongesteld van de beste (17e eeuwse) landschapschilders; Rubens, Brueghel en Lorena. Zoals Reverter, de directeur van het Prado te Madrid zegt: 'Het is bovenal een interessante expositie omdat het laat zien hoe de 16e en 17e eeuwse landschappen een belangrijk onderdeel werden in de kunst'. 'Tot die tijd werden landschappen alleen als achtergrond geschilderd'. 
 
Zelf ben ik vooral benieuwd naar het schilderij 'de haven van Amsterdam in de winter' van Hendrick Jacobsz Dubbels en 'het landschap met schaatsers' van Joos de Momper. Maar ik kan me voorstellen dat het schilderij van Rubens 'Atalanta en Meleagro en de jacht op het zwijn van Caledonia' ook niet zal tegenvallen :-)

Museo de Bellas Artes
Plaza del Museo, 9
Entree gratis
Dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 20.30
Zondag en feestdagen van 10.00 tot 17.00
1 juni van 9.00 tot 15.00 uur en 2 juni van 10.00 tot 17.00

Geen opmerkingen:

Een reactie posten