Feria jurk en accessoires

Volgende week begint de feria van Sevilla! En dat betekent voor vele dames hier extra strijkwerk, meer uitgaves en nervositeit want behalve dat ze er zelf top uit willen zien, moeten de kinderen er natuurlijk ook gepast bij lopen.

De feria van Sevilla is dé feestweek van de stad en duurt een hele week. In dit schrijven ga ik even dieper in op de feria kleding van de vrouw maar als je eerst meer wil lezen over de feria in het algemeen; waar en wanneer het is en wat het inhoudt, surf dan naar deze link van Sevilla-Nu.

Ben je in de 'mood' om ook een feria jurk aan te trekken tijdens de feria van Sevilla of een andere feria in Andalusië, weet dan wel dat er nog wat details bijkomen zoals de schoenen, het sjaaltje, armbanden, oorbellen, een roos en je haardracht...

De 'Sevillanas' weten precies hoe ze alles moeten combineren en als ze vaker dan één keer gaan dan veranderen ze gewoon de kleur van het sjaaltje en de roos (tenzij ze natuurlijk meerdere feria jurken hebben, zoals vaak het geval is :)

Tip voor een perfecte 'look':

Koop een sjaaltje in een van de tinten van je jurk en je (hak)schoenen of 'espartines' in dezelfde kleur. Je roos ook in dezelfde kleur of een andere tint van je jurk maar meestal zijn de complementen in gelijke tinten. Dus de oorbellen, schoenen, roos en sjaaltje.

Handige woorden:

La peineta: Spaanse haarkam
El mantoncillo: feria sjaal/accessoire
El traje de flamenca: de feria jurk
La flor: de bloem voor in het haar
Los pendientes: oorbellen
El collar: ketting
Los zapatos: schoenen

Er zijn tal van video´s te vinden over hoe je haar te dragen!
Zoek maar eens op: 'como peinarse de flamenca'

Succes!!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten