Recept: Spaanse stoofschotel met vlees en groenten (Cocido)


Spaanse stoofschotel met chorizo en vlees (cocido con pringá)

















Gisteren werd er bij vrienden een  'Cocido Andaluz' bereidt, hier het recept.

Ingredienten voor 6 personen:
500 gr. kikkererwten (avond van tevoren laten weken)
2 aardappelen
1 wortel
1 tomaat
1 ui
250 gr groene bonen
100 gr pompoen
Halve kippenborst
300 gram rundvlees
1 koteletje (voor de smaak)
1,4 kg chorizo worst
2 bloedworsten (morcilla de cebolla)
Olijfolie
1 lepeltje paprika poeder
2 lepeltjes zout
1 munttakje (hierba buena)
stukje vers (gezouten) spek (tocino fresco)

Bereiding:
Avond van tevoren de kikkererwten weken in water met een beetje (grof) zout. De aardappelen en bonen schillen en schoonmaken.
Ten eerste, de bloedworst, het spek, chorizo, het vlees, de kip en het koteletje in koud water doen (tot ze helemaal bedekt zijn) en snel aan de kook brengen. Daarna schuim eraf halen en de kikkererwten afspoelen met warm water en erbij doen. Weer schuim afhalen en op langzaam vuur laten koken (2,5 uur).
Na een half uurtje doe je de aardappelen, de wortel, de ui (grof gesneden), de boontjes, de pompoen (in grove stukken), de paprika (in 2 stukken) het muntblaadje en de tomaat erbij met wat zout. Na een half uur haal je de tomaat eruit en samen met een lepeltje kikkererwten en de paprika kluts je dit. Hier voeg je wat azijn, de paprikapoeder en een beetje kookwater aan toe. Dit is om extra kleur te geven aan de stoofschotel. Giet dit mengsel terug in de pan.

Na nog een tijdje doorkoken is het klaar en serveer je het vlees (pringá) zonder de kikkererwten. Soms wordt de sju ook apart geserveerd. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten