Het lijkt erop dat het recept is overgebracht in de tijden van de Moorse overheersing of zelfs nog eerder.
Ingredienten:
1,5 kg wortelen
snufje zout
beetje olijfolie en wijnazijn
2 teentjes knoflook
halve Spaanse peper (hoeft niet, deze zorgt voor een pikante smaak)
1 theelepeltje komijnzaad
1 lepeltje oregano
Bereiding:
de worteltjes en kruiden |
Snijd de teentjes knoflook in stukjes en dan doe je het zout, de knoflook, het Spaanse pepertje en de komijnzaad in een bakje. Al deze ingredienten samen stamp je fijn met een stamper. Doe het dan bij de wortelen en bestrooi het met de oregano.
Laat het een poosje staan zodat de smaak er goed in trekt. Klaar is je heerlijke tapa! (Op de foto´s zijn minder wortelen gebruikt en dus ook minder kruiden etc.)
klaar zijn de wortelen |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten