Zuid Spaanse gemarineerde worteltjes

Omdat de temperaturen hoog oplopen zijn koude tapa´s erg lekker. Vandaag dan de gemarineerde worteltjes op Zuid-Spaanse wijze. De Sevillianen vergelijken de smaak van deze worteltjes weleens met olijfjes en aangezien die niet goed zijn voor 'de lijn', nemen ze deze worteltjes. Het is trouwens een makkelijk recept. Wil jij dit recept leren? Lees snel verder.

Het lijkt erop dat het recept is overgebracht in de tijden van de Moorse overheersing of zelfs nog eerder.

Ingredienten:

1,5 kg wortelen
snufje zout
beetje olijfolie en wijnazijn
2 teentjes knoflook
halve Spaanse peper (hoeft niet, deze zorgt voor een pikante smaak)
1 theelepeltje komijnzaad
1 lepeltje oregano

Bereiding:

de worteltjes en kruiden
Eerst kook je de wortelen beetgaar en snijd ze in plakjes. Terwijl deze nog lauw zijn marineer je ze met de olijfolie en wijnazijn (naar smaak).

Snijd de teentjes knoflook in stukjes en dan doe je het zout, de knoflook, het Spaanse pepertje en de komijnzaad in een bakje. Al deze ingredienten samen stamp je fijn met een stamper. Doe het dan bij de wortelen en bestrooi het met de oregano.

Laat het een poosje staan zodat de smaak er goed in trekt. Klaar is je heerlijke tapa! (Op de foto´s zijn minder wortelen gebruikt en dus ook minder kruiden etc.)
klaar zijn de wortelen















Wil je nog meer Sevilliaanse recepten? Surf dan naar www.sevilla-nu.nl/recepten.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten