Velá de Santa Ana

De Feria van Triana
http://es.wikipedia.org/wiki/cucaña
La Cucaña van Goya

De tijd vliegt en het is bijna echt zomer!

Dat betekent behalve terrasjestijd (zie sevilla-nu.nl) dat ook de Velá de Santa Ana eraan komt. Ze noemen het hier ook wel de Feria van Triana en het is een spectaculair wijkfeest.

Om te beginnen werd het vroeger, in de 18e eeuw, in de parochie van de Santa Ana kerk gevierd, het was destijds meer een bedevaart.

Tegenwoordig is het een wijkfeest en staat heel Triana op zijn kop. De data zijn van 21 tot en met 26 juli en één van de tradities naast de officiele openingstoespraak, El Pregón, genaamd is la Cucaña.

La Cucaña, ook wel bekend als ingevette paal is een spel. De bedoeling is dat je een 5 meter hoge gladde paal op klimt tot je de prijs te pakken hebt. Meestal is deze prijs een Spaanse Iberico ham. Dit spektakel werd al gevierd in de tijden van Napoleon in de 16e eeuw en de naam Cucaña staat in verband met het legendarische land van Cucaña. Ook is dit fenomeen in de Zuid-Amerikaanse landen bekend.

Behalve dit evenement staat de bekende Calle Betis vol met kraampjes en eet-en drink gelegenheden. Er zijn ook theater voorstellingen en andere evenementen dus vraag informatie bij een toeristenkantoor.

Door de hitte in deze tijd van het jaar gaat men hier tot diep in de nacht door met feestvieren. De Sevillianen die dus niet op het strand zijn, komen massaal naar Triana.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten