Geschiedenis Sevilla 1

Vandaag de eerste samenvatting van de cursus 'Conocer Sevilla', ofwel 'Leer Sevilla Kennen' aangeboden door Distrito Bellavista, docent: Daniel Puertas Marquez.

Antiquarium Sevilla
Sevilla, in de oudheid, Ispal, werd allereerst bewoond door de Tartessos, Feniciërs en Grieken. Deze volkeren geloofden in goden. Zo had je de godin Astarte (Godin van de liefde en schoonheid) en de god Baäl (oorlogsgod en vruchtbaarheid).

Tesoro de Carambolo


In de provincie Sevilla is er een bijzondere schat gevonden uit de IV eeuw voor Christus: El Tesoro de Carambolo, deze kun je bezichtigen in het Archeologisch museum. Deze vondst heeft alles te maken met de goden Baäl en Astarte.
De verering van de Goden zie je nu nog terug in het aanbidden van de vele maagden zoals La Virgen de Rocio, La Virgen de María etc.

Terwijl de Etrusken in Rome wonen en regeren, leefden de Feniciërs in Andalusië. Hierna werd Zuid-Spanje veroverd door de Carthagen (Annibal, kwam uit Cartago, Noord-Afrika en die werd in Rome verslagen). Rond het jaar 206 valt Sevilla in handen van de Romeinen en krijgt het een Romeinse indeling. Zo krijgt het twee belangrijke wegen, een Cardo dat liep van Noord tot Zuid (van Santa Catalina tot Santa Cruz) en een Decumanus, van Oost tot West (van de Calle Aguila tot Puerta Carmona). Daarbij kwamen er een anfitheater (tegenwoordig is dat te vergelijken met een stierenarena), een Circus ofwel een hippodroom, een Forum (Plaza de Pan en Alfalfa), Basiliek (El Salvador) en Thermale baden. Vóór de Romeinse overname leefde men in Ispal rond de Guadalquivir rivier en op de vele vertakkingen daarvan. De rivier was goed bevaarbaar en zorgde voor een vruchtbare zone.

Wil je weten hoe Sevilla er tijdens de Romeinse overheersing uitzag? Ga dan naar het Metropol Parasol waar het Antiquarium zich bevindt. Je kunt ook een kijkje nemen in hotel EME, naast de Kathedraal, hier waren de Romeinse thermale baden. Tip! Ook een prachtig uitzicht op de Kathedraal en Giralda vanaf het terras van dit hotel. Andere resten van oude Romeinse tempels in Sevilla kun je vinden in Calle Marmoles.

Surf naar Sevilla-Nu voor actuele tips en Sevilla informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten