Sevilliaans Kerstmenu

Copa de Cava: Spaanse champagne
Wat eten ze in Sevilla met Kerstmis? Wat staat er op tafel op Kerstavond in Sevilla? Hier een 'typisch' menu:

Als entree staan er op tafel:


-Spaanse ham (Jamón Serrano), Manchego kaas en andere Spaanse worstsoorten als Caña de Lomo en Salchichón ibérico.

- Gambas

Voorgerechten

- Revuelto de bacalao con patatas finas (Kabeljauw omelet met chips).

-Gefrituurde gerechten o.a. vis, vlees en groenten: Adobito de Cazón, Croquetitas de Cola de Toro, Choquitos y verdurillas de temporada.

Hoofdgerecht:

-Solomillo Iberico en Brandy, hechos en salsa de Mostaza suave con patatas panaderas horneadas (iberische filet in Brandy met zachte mosterdsaus en geroosterde aardappeltjes).

Dessert:

- Mouse de Chocolate casero y otros especialidades caseras (zelfgemaakte chocolademousse en andere Kerstdelicatessen).

Ter afsluiting:
-Copa de Cava (Champagne) en koffie

Hmmm! Lekker eten kunnen de Sevillianen goed :-)

Vanuit Sevilla: Fijne Feestdagen en een Gezond 2013




Geen opmerkingen:

Een reactie posten